Sunday, September 27

open house :)

yahhh today i've attended fikri's open house:D

bangun gila lambat, pukul 10am. haaa mandi lah. pick a pink-baju kurung, pegi gosok. time tuh pkai tube n sluar jeh. then breakfast. dah tu, naek bilik. tgk bru pkol 11am. haaa buat lah excercise smue. dah pkol 12. get ready, rebond rmbut, smue lah. pkol 12.30 gerak. ayah aku plak buat hal. haaa tak kesah lah, gerak g serdang. pkol 1pm bru smpy. lmbt 10min.

okay, kat rumah fareha. ade amal, and nina. nmpk kucing ni. OMG cute gila kucing tu. dia main pusing2 dgn fairy's stick tu lah. hahaha aku buat kucing tu gila pening. HAHAHAAH :DD yg gila babun lawak kucing tu jalan senget. yeahh dah pening enn. aku nk amal gelak gila-gila lah. haha ;DD borak-borak-borak. mcm2 la ktorg gossip. hehe :) hujan lak en, ayh aku msg kte cmne nk pegi nnt. haaa aku srh lah ayh aku hntrkn bcs dia dlm area serdang. jalan smpy terlajak. haha ;D

okay, dah smpy infront of fikri's resident. haaa we're the earliest guest. nmpk paan tgh setting lagi. okay, ktorg chat lah dlu. fikri jemput ktorg mkn. then aku amek lah mknn. fikri pun ddk kt tmpt kitorg tuh. dia amek dlu sate tuh. hahaha ;D makan-makan-makan, gossip-gossip-gossip. nana n kak rofi ad dtg, tp skejap jelah. haha. then ade muhammad, gossip ngn dye lak. haha ;D

nak balik dah. aku dgn muka main-main-tak-tahu-malu, mintak duit raya. haha ;D then tgh cakap-cakap kat dpn tu, muhammad srh bukak sampul. amal pg kat luar, kosong jeah. mse tuh aku tgh call akk aku, then pegi duduk kt kerusi tu btlkan kasut. aku dgr r amal n nina merapu kt dpn tu. fikri ad kt dpn aku, ak kte lah, "kau sje je maenkan kitorg. hahaha" the dia buat muka-yg-dia-selalu-buat tuh. haaa dia pegi lah tuka. kitorg gelak je kt dpn tu.

okay, otw balek rumah fareha. tgh cakap-cakap tuh, yanti hntr msg kt amal esk skola ke tak. haaa aku tak sure lagi. srh tgk surat kt rumah. tgh jalan tu, ayh aku amek kt tepi tuh bcs dah sme2 otw. dah, balik lah rumah. hee ;D

btw fikri, thanks for the open house. aku tak smpt ckp thank you tadi. haha. aku tak smpat rase kuih raye kau, next time kut. haha ;D

Friday, September 25

25th September 2009

hmm today hantar my sis, sophia waheida bt ahmad g klia. yeah, summer dah hbs en. dia pun kne smbg blaja lah.

tadi bgn gila lmbt from the time we promised. haaaa kelam punya kabut lah tadi ;(

pkol 8.00 kut, gerak lah. haaaa dah nk smpy. ade la simpang tuh, akk aku nmpk binatang hape ntah. dia kte lah, "eh, biawak kodomo" kitorg bukan maen gelak. ahahaa ;DD

mse gelak tuh, just a few meter, terlepas simpang gi terminal klia. haaa gila mencari u-turn kat jalan tuh. smpy kat cyberjaya ouhhh. ngeh, gila jauh. smpy kne tol rm5 kut. tak kesah lah, tapi gila jauh menyimpang sampai Cyberjaya -.-

okay, dah gila mgucap ktorg smue, smpt jugak smpy n check-in her bag on time.

kt stu ade naqeeb and his family la except abg zaim tu lah. haaaa talk-play-laugh-and-BULLY kt stu lahh ;DD

akak aku pesan dpt straight A's n masuk mrsm. haaa amin :)

Wednesday, September 23

Raya Aidilfitri 2009

okay, i really REALLY thought that this year raya would be boring. ntah pape punye minded aku, gila best kau tahu ;DDD even tak raye kampung at tanjung malim n tak jmpe kazen belah sne. tak pe, lps ni still bleh mlawat n kutip duit raya kat rumah diorg ;DD

brtolak dari rumah kazen pkol 1pagi cmtu, nak elak jam kan. tgk-tgk jam jugak. ngehhh ;(

mse otw, msg lah adi, asyraf barry and others lah. tido. then bgn sahur, kat warung tepi jalan. gila full lah. and waiter dia cam nak kne campak dalam laut. dehh then pagi raya, mcm biase mintak maaf smue. then ade photoshoot by mydearabgs lahh. the most loved picture,









then lepak tgk tv, aku tgk super junior. then pg beraya, balik sambung tgk super junior.

2nd raya, pegi bagan serai, parit gabis. igt nk jmpe kazen, tp dye g jalan-jalan ngn mkcik belah mak dia pulak. tak kesah lah. jmpe uncle and aunt, jalan-jalan kt bendang, main arnab yg diorg bela. then then pegi bli peralatan memancing. petang tu pegi mancing. yahhh i got the first fish, ACCINDENTLY. ade lah sorg llki ni, rambut dia smart siaaa. dia n kwn dia membahan lah kt stu. lantak lahh.

3rd raya, wedding kazen aku. haaa kelam kabut. but still, sweet. aku gila kamera time tu. hahaha ;DD then malam blek selangor. jamm :(

and today, kemas rumah sampai lebam. duhh ;( but still, gila puas hati dgn appearance rumah yg baru ni. hee ;) aku rse belum terlambat nk ucapkn selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin.

i think in my drastic changes make a lot of people unsatisfied with me and maybe make people pissed off. haaa im soo sorry lah, from the bottom of my heart ;) marilah kita bermaaf-maafan ;D

sincerely by maria ameina ahmad ;)

Sunday, September 13

macam PMR jauh lagi je ;((

today, kami kemas-kemas rumah, bwt decoration smue lah. haha :D

aku mmg dah aim nak study smue subject 2hari ni. tgk-tgk aku just tolong kemas-kemas, myspace-ing, blog-ing. then kemas-kemas, myspace-ing, blog-ing balek. dan tertib ;( 

haaa, aku tak tahu lah cmne nak ubah pangai ni. less than 3weeks PMR akan datang kat aku. somebody help me?

Tuesday, September 8

7th September 2009, Monday

Today 19th Ramadhan. 10 days to go for Syawal, 30 days to go for PMR.

Today tak bangun sahur. Pkol 7am, ayah kejut. Tnye nak g tusyen ke tak. Gila malas-saket kepala nak bangun. Okay, pegi lahhh.

Naek kete, sampai rumah mak long. Salam ayah n abang, masuk. Borak-borak ngn mak long, maen msg ngn asyraf barry n afiq, tgk tv, blaja. 
Dah pkol 1. In free-hair, aku gerak rumah syiera. Chat-play-laugh, then gerak tusyen ngn syiera. I wear selendang that time. Otw tu, rmai tgk kitorg. Aku pelik jeaaa. Pegi kedai jap, then jalan-jalan sampai tusyen. Tak de org. 
Tggu org. Then sampai lah anis, zaf, dhiya, habib, zerah, nabilla. Belajar, ustaz Affendi cite pasal NAFSU, n SUMPAH, borak-chat-gelak, balik. 
Smbil tunggu, chat-gelak. Adi, maaflah, maria TERcerita pasal Adi. Okay mak dhiya amek, balek rumah syiera. Aku bwt mistake dlm kete dhiya. Diorg gelakkan aku. Ngehhh. 
Jalan-jalan, sampai rumah syiera. Tgk tv-chat-gelak-sedih. Then abg aku msg suruh aku tggu kat rumah mak long. 
In free-hair, aku gerak. Otw jalan, smue nk tgk aku. Tak tahu asal. Sampai rumah mak long, ade abg naim. Then tgk kred tggl sikit, klua pegi topup. 
Org tgk aku lagi. Balik dr topup, org tgk aku lagi. Haihhh. 
Smpy rumah mak long aku, pegi golek-golek dpn tv. Saket kpale pulak. Perghhh, tak nak sakit lagi. Then abg naim nak pegi rumah che ha, aku just say goodbye. 
Buka channel 303, KBS World. Ade group KARA. Tgh gelak-gelak-gelak, abg aku datang pulak. Okay naek moto. Stop kat grand union, abg aku bli top up. Naek moto, gerak balek.....

Time ni abang aku bawak gila lajuuuu. Dah la helmet yg dia bagi aku pakai tu macam, heshh campak dalam laut lagi bagus. Deyhhhh. Punya lah aku separuh-MELAYANG lawan angin. Rambut aku takyah cerita lah. Haihhh. Okay sampai rumah. Legaaaaaaa. Cam baru harung angin daripada kelajuan kipas tahap 100.

Org yang paling laju carry aku guna moto ialah TAUFIQ MUTTAQEIN BIN AHMAD -.-