Sunday, November 29

ouh SHIT :(

aku pelik lah wehhh, asal friends aku dah dapat surat dari mara about mrsm entrance exam but aku tak dapat? aku dah gelabah ni -.-

Monday, November 23

22nd November 2009, its Maria’s birthday :)

Yeah, birthday is EVERYBODY’s special big day. Same goes for me. Today I have reach fifteen, tough-fifteen-girl :)

Today I got a free call from Hotlink, a whole day free calls. Thanks a lot Hotlink sayang, kau buat aku even happy today :P

Aku rase nak tergelak gila ouh dpt birthday wish from Rakan Muda. It sounds like this,
“SELAMAT HARI LAHIR. Semoga sihat & ceria. Negara bangga mempunyai  belia seperti anda. Salam Mesra Dato’ Ahmad Shabery Cheek, Menteri Belia & Sukan”
Hati aku suka je dgr ayat “Negara BANGGA mempunyai belia seperti anda” HAHAHAHAHA thanks Malaysia, I Love You <3

Okay turun bawah, buat breakfast. Have a chat with family, and naik bilik balik. Ape lagi, CALLING lah :P

Then turun bawah balik, masak lunch. Tak tahu asal , aku rajin sangat today. Aku diberkati kut, alhamdullillah :)

Then have a luch together, sambil menonton ‘The Biggest Loser’. Cerita tu dah jadi favourite show family aku dah :P

Then sambung calling, then pegi buat cake. My Birthday Cake! *gedik sangat nak buat birthday cake sendiri :P

Then sambung calling, mandi semua, tggu whole family balek. Okay along aku dah balek, potong cake :D *miss akak aku lah, hopefully dia tahu I’m happy on my birthday :D

Then chat kejap, and sambung calling sampai 11.59 pm :P
 _________________________________

And now, the BER-TERIMA-KASIH-SESSION :P

First and foremost, THANK YOU to my beloved family. Thanks because sambut birthday maria, I’ll precious it :D

Today aku call almost all of my friends. And ade jugak some yang tak dapat reach. Yang tu yang sedih tu  -.-
But its okay, now I wanna thank all the people that have cheered my birthday :)


To all my friends yang aku tak dapat call, I am really sorry taw :)
And of course to all the Myspacers and Facebookers who had wished me at the comments nor messages, I will cherish it :D

Monday, November 16

Sunday,

Tadi aku pegi rumah Asyraf, hantar adk aku pegi jumpa Aqil si kawan dia.
I changed my mind, aku masuk rumah dia jugak. 
Nampak kucingan dia, terus main lah.
Then naek ats, nmpk Megat n Aqil. and say, "OWOOHH"
*Megat kate cute gila. Aku tak faham. Hahaha :P
Okay turun, nmpak Asyraf makan cornflakes dgn susu. 
Gila COMOT :P
Bahan dia kejap,
then main kucing lagi.
After that some other people datang lagi.
Haziq n Syahmi pun datang.
Aku still main kucing.
Then aku bukak buku yg Dato Lat lukis, the Kampung Boy.
I read and read and READ.
Aku nak borak dgn someone,
tapi tapi tak tahu nak borak ape.
Im stuck in boredom.
And then aku teringat there is something important to do,
So mintak diri semua and balik jalan kaki lah.
Kan best if mira ade skali, boleh kecoh sikit. erghhh :(


-----------------------------------------------


Tapi tapi tadi lepas adik aku balik, dia cita bukan maen best aku dengar.
Plus smue gamba yang dia tangkap. eheeee RUGI :(
HAHAHAHA padan muka kau maria, menyesal tak guna dah.
Tak kesah lah, next time kut :)
Dah aku kene buat bnde yg important kot, so let it be lah :D

*to Asyraf : Rumah kau cantik lah, belikan aku satu? hahaha HARAPAN :D


Saturday, November 14

last day schooling, 13th November 2009

Okay datang sekolah. naik nas pukul 6.30, turun bas pukul 7.00. right away, straight to seven eleven, buy a sardine or tuna bread, makan sambil jalan, masuk skolah. jumpa fatin n hazirah, chat.
surprisingly, aku nampak someone yang aku kenal pakai baju kaler biru. guess what, amal datang pakai baju pengawas. HAHAHAHA seriously lawak gila amalina si-separuh-samseng jadi pengawas :D dia ajak aku pegi bilik ERT, nak bersembunyi jap :P
then aku pegi pulangkan benda yang patut aku pulangkan. hee he is not angry with me. im soo relieved :)
then masuk dewan. like always, kitorangg main. hahaha kitorang memang suka sangat SANGAT main. gelak gelak smue lah. main uno, n dengar lagu semua. pukul-pukul Baki. eheeee best wohh :D
Then sesi tengok video. and and KAROKE. and and DANCING. yeahhh :D
it is close to 12.10 pm, kitorang snapping jap :P
then tunggu mama dhiya amek dia. aunty dah sampai, kitorang meet and greet her. dia senyum je, cute mcm dhiya. like mother like daughter :) *bcs kitoang greet dia mcm tu superstar kot. hahaha :D
then jalan together, pegi rumah sera :)
kitorang tolong kemas rumah, and masak-mask. yeah, aku jumpa bracelet faten :D
then jamuan. ahahaha lawak jea. yet, sweet :)
then aku pegi date dgn myabgsayang. hahahah lawak gila aku terpegang taik. dah lah kaler HIJAU-KEHITAMAN. geli siaaaaaaa :(
then pegi mcD balik, jalan2 lagi dgn my-forever-besties. and bawak skali adek reha, farah :D
then balik rumah reha, cakap-cakap-cakap and online jap until 6.40pm
okay, otw nak pegi smkss. aku dgr bunyi bas yang familiar sgt. BAS AKU!
dah jalan dah time tu. aku pecut 200m, 
ade lah bout 5 boys yang aku tak kenal tego "relax lah, jgn lari". 
kepala hotak kau, aku nak tertinggal bas ni. 
gila lah if aku nak stop :(
erghhh. and THANKS god, aku berjaya naik bas.
terus jalan pegi seat kosong, baring. suumpah penat gila pegi pecut lepas 8 bulan tak memecut. hahahaha :D
yeah, kinda penat when i reached home. tapi precious sgt memories today. eheee hope bleh buat lagi. *tapi tak nak lah kejar bas lagi :


even today is the last day schooling, i think kita semua msti jumpa lagi punya, by this year lah. hahaha :D okay my-forever-besties, take care taw taw :)

Sunday, November 8

sorry sorry SORRY ;(

aku dah rosakkan something that precious to someone.
haaaaa im soo sorry dear.







sincerely from the deepest of my heart,
Maria Ameina A

home-alone, in this cold-dark-silent night );

hehhh of course takut gila. even klw ade orang dlm rumah pun takut gak. aku duduk dlm bilik sorang-sorang petang-petang pun takut. *PENGECUT punya maria.
hee thanks to myspace and facebook, buat aku happy sikit. HAHAHAHA :D
i just hope someone that i really heart teman aku.
but life is'nt like a novel, things unpredictable :)

Oh yeah yeah yeah :D

I’m realizing that I’m not someone who is grudgeful, yet PEMAAF. This year sucks me a lot. I’ve faced many problems. But, the hardest problem is when it has to deal with my friends. Sincerely, i really feels unfair. but it had happened, so let it be lah :) Thank God it has solved smoothly. And lately my big brother pissed me off. Yeah, it is really annoying and irritating. I’m really angry about that, really REALLY! But after a day, seems like I’ve forgive him. Ngehhhh :D Can you see it folks? I can’t hate people. Even though he or she had done something bad like a hell to me. Its good right? Hahahahaha :)

Even life sucks me a lot this year, I’m happy. I’ve became stronger, that what problems functions right? And yeah when peoples become friendly, perangai lain pun mula menonjol lah. For me, my GEDIKness, MENGADA-NGADAness, semua keluar lah. Hahahahahaha :D I’m soo sorry if I’ve annoy you all taw kawan-kawan. Hee :) but it is okay to show your true self than hiding it, right?

Okay next story. After the PMR examination, life becomes more interesting and happening to me. I get to know many peoples, heart them and maybe admire one of them. Hahahahaha GATAL punya Maria. I stayed on evening just to hang out with my dearest friends. Naik bas, main lagi dengan SMKSS’s. It is really happening :D Sampai je rumah pukul 7.30pm, siap diri semua and then, TIDO. Hahahaha memang lupa lah semua benda yang aku dah plan nak buat. Esok pagi mesti kabut lah banyak plan tak jalan. Nasib lah kau maria, tu lah asyik fikir nak tido. PADAN MUKAAAA :DD

Today dah 8th November 2009, it is near to the last day of schooling this year. It freaks me up whenever I think about it. Yeah, nanti kena duduk rumah je. Nak keluar pun frequently. Tak boleh lah nak dengar lawak, gelak-gelak, pukul-pukul n gaduh main-main with all my sweet friends. I’m thinking about working on the school holiday. When it make me busy, maybe I won’t think a lot about playing. By the way, aku nak tuka handphone LG yang siaa ni. Hahahaha :D

Lately, I’m enjoying all the love that my special peoples giving to me. I’m really thankful of it. Perhaps semua tu balasan aku banyak bersabar when I’m facing difficulties kot. Heee thank you Allah, i love you :)

And I’m still loving you Mr. A. Tak kesah lah aku jumpa mane-mane lelaki yang charming pun, I still do love you. I don’t care even though u thinks I’m a playgirl or not, even though we had break up on 3rd October 2009. Heee I just like the way you are, you were TOO NICE. The NICEST boy that I’ve known :D

*I’ve tried to write my blog in English. It seemed I can’t, right? :D