Saturday, December 19

Sophia Waheida Ahmad :)


Happy Birthday to You,
Happy Birthday to You,
Happy Birthday to You Akak,
Happy Birthday to You! :)

Happy 21st birthday akak, i know you dah gemuk kat sana.
Sila kuruskan badan sebelum balik yea :D
Hahahaha tempat sejuk susah sikit nak kurus, wekk :P

Friday, December 18

BUDUH

Awh, first time saying ‘buduh’ kat blog ni. Hahahahah :P

Back to the story. Aku tengah sedap-sedap online and chatting semua. Then perut aku melapar pulak. So nak ikut kehendak perut yang still tak breakfast and lunch ni, aku pegi lah makan pukul 4 tadi. Aku off laptop. Sambil aku makan ayam + ikan + nasi tu, aku tengok lah CSI : NY. Akak aku pegi naik atas. Then mama aku suruh masak untuk ayah aku. Haa okay aku pergi masak. Then aku naik lah atas, nak sambung online lah kan. Because tadi aku ade cakap kat chatter aku yang aku nak g makan kejap. Once aku masuk je bilik aku, broadband tu dah hilang dah. Aku cari lah, rupa-rupanya akak aku guna. BUDUH, aku dah reserve nak pakai sorang today kan? Dah tu boleh buat muka taik dia tu. Boleh dia kata, adik kena beralah. Memang BUDUH lah. Erghh ayah, bila ayah nak pasang wireless kat rumah ni? Penat lah Maria yang bukan penyabar ni nak menunggu giliran nak online -.- *terlalu marah, sampai terlepas buduh itu :(

*just now, tetiba aku connect kat wireless network ‘autobots’ whoever you are, thanks taw. Hahaha ;D

7 days

Thanks to Maryam and Kim, they make me happy on 12th December 2009. Jom hang out lagi jum :)

Thanks to all my cousins and family yang buat aku gelak macam gila from 13th to 15th December 2009, specially kamil and mael. Lawak gila maen counter strike pakai pisau. Bunyi kejam gila, asah pisau jum :P and thanks to Sally and Najaa, aku jadi budak kecik maen game Sally’s Salon :D

Thanks to my akak and my mama, buat aku frust gila duduk kat rumah ni dgn diorang  from 16th December to 18h December 2009 -.-

Friday, December 11

11th December 2009 :)

Aku online myspace pukul 12.30 pagi. Agak terkejut, tapi entah lah. Hahahah :D okay, maen msg, reply comment, and post blog and so on lah. Sambil tu, aku check out profile orang lain, comment gambar semua. Then baru teringat nak upload gambar. Upload lah, dapat comment. Hahaha yelah yelah nanti aku fowardkan ye? :) then dah pukul 1.30, kena pass kat akak aku. Duhh baru tengah seronok nak maen comment -.- aku sambung main msg lah. Hahaha kim, you ni kelakar lah :D

Then aku dah nak lena tu, dengar akak aku gelak. Aku pun  join tengok vid tu. HILARIOUS :P 8tv night flight punye hosts menari lagu Super Junior - Sorry Sorry. Lawak gila weh, pelik-pelik diorang menari. From part rap sampai habis tu paling tak tahan. Gila pun ada. At the end diorang baring, penat sangat menari macam orang gila. Yet, kelakar gila. Buat aku gelak je. Then dia ada comment music video Girls’ Generation – Chocolate Love. Dia comment, “they wear white outfits. Its beautiful. And more legs”. Hahaha lawak gila ;P Thanks to you 8tv, love you more :D tapi asal tak bagitahu nak buat program for Korean band? Ngehh I missed it -.-

Aku guling-guling lagi, dengar akak aku gelak lagi. Aku pun nak tengok jugak lah. Fans Korean band 2PM buat music video lagu again and again dekat bukit bintang. Haa okay lah, mesti dah lama berlatih. Yang tak tahan tu tengok tourist and other commoner gelak-gelak tengok diorang. But it was a nice effort, dia ada tulis nak send video tu kat 2PM. Then baca lah comment kat bawah tu. Mostly suka. Tapi ada jugak fan yang kutuk. Kata memalukanlah, kutuk orang dalam tu tak lawa n gemuk lah. But it was a comment, everything can be said there :D Truthfully, kitorang pun bahan jugak video tu. But bagus lah diorang berani, bangga jugak ada rakyat Malaysia macam ni :)

Then ada lah video ngek akak aku bukak. Kitorang gelak je, nasib baik mama tak dengar. Kalau tak habis kene sound :P

Aku texting, mengarut-ngarut sampai tertidur -.-

Bangun pagi, pukul 12pm. Haaa bagus tak aku ni? Hahaha :P rply msg semalam. Then guling-guling, bagun, mandi, etc. aku tengah buta ni. Spect aku cermin dia pecah, lenses aku tengah berendam. Turun, tak nampak apa-apa. Haaa aku nampak spect lama akak aku, power dia lebih kurang macam aku punya. Yeah old fashioned-spect.  Aku tengah separuh buta ni, pakai spect jelah. Yay dah nampak, buat kerja rumah, tolong mama. Then naik atas, msg and snapping dengan old-fashioned spect ni.




 Two of the captured pictures :P
*bibir aku kering teruk. Tak tahu nak buat apa dah -.-

Then bukak laptop, main game, dengar lagu. Im addicted to Miley Cyrus’s song, Goodbye. Heee :)

And tadi aku tengok music band. Tengok lah performance satu group ni, UKISS. OH MY GOD, hot gila dohh. Seriously, first time aku suka gila kat one korean band by just watching them once. Ahhh aku dah gila dah. Hahaha :D

Tuesday, December 8

MRSM Entrance Examination :)

2.00 am
Dah off myspace semua, get ready nak tidur

2.30 am
Dah guling-guling, tak boleh tidur jugak. Then ade pulak orang miscall. Haduhh baru nak lena -.-

3.30 am
Aku tahu exam tu today, aku tak boleh tidur wehh! Ya Allah, tidurkan lah aku supaya aku dapat menjawab soalan itu dengan baik esok. AMIN.

4.30 am
Aku dah tak boleh tidur, msg lah kejap dengan orang yang miscall tadi. Then dia habis credit pulak. Aku pun try menidurkan diri aku ni.

5.30 am
Alarm fone aku berbunyi, once fone aku vibrate, aku terus off. Aku tak tidur pun weh -.- dalam otak aku dah fikir dah, macam mane lah aku jawb exam nanti? Mesti gelabah gila kalau tak dapat jawab because mengantuk :(

6.00 am
Ayah aku naik bilik aku, aku dah macam nak tidur dah. Ayah aku gerak aku pulak. Haduuhhh baru nak tidur -.-

6.30 am
Aku dah tidur ayam sikit, nasib baik tidur. Okay, bangun and bersiap semua lah.

7.15 am
Aku sarapan roti n telur + milk coffee. Dah rush gila, tu je aku sempat siapkan -.-

7.30 am
Naik kereta, gerak :)

8.00 am
Sampai kat entrance Kolej Mara Banting. Nampak signboard dia, IB world school. Its motivate me a bit to do the best in this test, even tak tidur malam :)

8. 05 am
Perut aku lapar pulak, pegi cari makanan

8.15 am
Pergi kat makmal computer 2, ada nama aku. Then aku pegi relaxkan fikiran lah. Aku tengok semua students KMB study hard for their exam on that day. Haaa lagi aku semangat nak buat elok-elok. Plus mama aku bagi aki nasihat n semangat lagi. And jelouskan aku because akak aku pernah masuk KMB n jadi top 5 of the school. Haaa yelah mama, even maria tak sehebat akak, maria will do my very best :)

8.30 am
Masuk makmal tu lah. And key-in maklumat diri  and briefing sikit.

8.35 am
Mathematics paper started. 40 questions, 75 minutes. Aku agak mengantuk, tapi aku buat jugak. 3 soalan aku tembak jawapan yang paling logic lah. One of it soalan yang kena buat formula trigonometry, kene figure out angles and length of the sides of the triangle. Aku dah mengantuk tu, tak boleh fikir formula apa dah -.- then ade break 15 min :)

9. 50 am
Science paper started. 50 questions, 60 minutes. Haaa agak senang, mostly topic form 3. Tapi ada lah jugak aku menembak, because calculation aku macam tak betul. Hahaha :P

10.50 am
Personality paper started. Diawalkan 15 minutes, skip rehat kitorang, ngehhh -.- 100 questions, 60 minutes. Tanya soalan yang kebanyakannya about in which course kita lebih mahir and something yang nak test personality kita lah. Haaa okay lah. Lagi 5 min nak habis tu aku pelik semacam kenapa kat box bawah tu tulis 101 soalan telah dijawab. Suppose 100 soalan je. Aku gelabah lah, tapi pengawas tu kate tak pe. Relieved sikit :)

11.50 am
Semua dah jawab, then dia bagi slip kehadiran. Dah dapat slip aku, aku terus keluar lah. Msg ayah aku suruh amek cepat sikit. Tengah menunggu tu aku pusing-pusing lah KMB tu. Kat semua tempat at least mesti ada satu bahan yang boleh dibaca. No wonder lah jadi world school. Then ada replika senapang perang yang student buat. Nampak real dari jauh ouhh. Mesti hebat gila student tu :D Then aku cari nama syazwan kat list makmal tu. Tak nampak pun, dia kata dia amek kat sini. Aku ignore je lah. Hahaha :P Aku jalan-jalan lagi, then ayah aku panggil.

Aku naik kereta je, Nampak pamplet Taman Wetland. Duhh pergi tak ajak aku -.- and ada pisang 2 tandan. Entah mana mak aku beli. Hahaha :P Otw balik rumah tu kene motivate lagi. Haduhhh aku dah lah mngantuk gila, aku dengar tak dengar je lah. Sampai rumah terus aku tidur. Lepas 20jam berjaga, at last aku boleh tidur.

Ni haa muka segar lepas tidur :D



Dah lama tak pakai baju sekolah ouhh, rindu gila :D

Monday, December 7

7th December 2009

Hahahahahaha whole day ni aku jadi tak betul. Tak tahu kenapa, hyper semacam. Maybe because esok kene buat exam, so my brain, my emotions and my body nak relax je today. Haaa dia call aku today, so lagi lah happy :D And tadi boleh je aku lompat-lompat atas badan adik aku, buat shuffle lutut kan bontot dia. Then aku gelak-gelak macam orang gila. Even aku tak message sangat today, rasa happy gila dapat main-main dengan family. Yeah, FAMILY is the BEST :)

MRSM Entrance Exam :)

Mine will be held tomorrow, 8 December 2009 at Kolej Mara Banting.
Aku tak habis study Science lagi, ngehh -.-

To the other candidates, lets do the best :)

*Thank God, aku dah dapat notification from MARA. Relieved sikit :)

Saturday, December 5

Adhwa's House-Staying :)

On 31st November, 
aku pergi rumah adhwa.
Stay situ for a week.
Aku sampai je situ,
nampak gitar then bahan dia lah.
Nanti kalau aku dengar dia main,
tak tidur malam aku.
Tapi lepas aku dengar, sedap je.
Hahahaha :D

This sweet girl dapat guitar for her birthday,
aku jelous gila kau tahuu! -.-

Staying kat situ, 
banyak benda yang aku tak pernah rasa nak buat aku buat.
Dia buat aku 
Karoke, 
Stay up late,
Belajar main gitar,
Online setiap sejam,
Snap picture gila banyak guna webcam,
Memasak benda yang aku tak pernah masak,
Makan hidangan yang pedas gila setiap hari,
Jatuh kerusi banyak kali,
Main badminton petang-petang,
Membahan sesama-sendiri.
And lastly,
Dia buat aku gelak, everyday.
Suka sangat dia membahan aku.
Hahahahahahaha :P

Last day kat situ, aku maen gitar je satu hari tu.
Malam tu pak su and mak su aku belanja makan kfc,
hehh makin gemuk aku :P

What ever it is, memang best lah :D
Thanks to you Adhwa Najaa bt Ahmad Shah :)


caption : sebelum menonton so you think you can dance,

caption - selepas menonton so you think you can dance :)

* two of the webcam pictures :P

Wednesday, December 2

Nurul Amalina Shahar :P


Happy Birthday to You,
Happy Birthday to You,
Happy Birthday to Nurul Amalina,
Happy Birthday to Youuuu~

HAHAHAHA kau 15 today,
please grow well taw taw myforeverbesties :P 




Tuesday, December 1

Salina Fajarudin




Today dia cakap kat aku dia nak pergi sekolah lain today.yeah, of course sedih gila. maybe nak jumpa pun susah. ngehh tak dapat merepek dengan kau lagi,myforeverbesties. please grow well and take care taw :)

Raya Aidiladha 2009 :)

Yeah balik kampung :D 
Kampung Ketoyong, Tanjung Malim, Perak :)

This time aku balik kampung naik bas,
because ayah and abang aku cuti lambat.
So aku, Sonia, Mael n Mama kena balik awal, 
for the raya's preparation :)

Things goes really well :)
Because aku jadi gadis kampung for 4 days and 3 nights :D
Aku memasak, 
Aku masuk hutan cari sayuran, 
Aku siang ikan-sisik-tebal,
Aku siang ayam, 
Aku cuci kain in manual way, 
Aku bagi ikan makan,
Aku pergi mandi sungai,
And macam2 lagi lah :D 

Tapi yang lagi best, dapat jumpa cousins semua lah :D
Yeah aku cubit buntut Syahmi comel,
Yeah aku dapat membahan bersama Adhwa,
Yeah aku dapat snap picca ramai-ramai,
Yeah aku dapat jalan-jalan dalam kampung :P
and Yeah, ada celebration for my 15th birthday :)