Tuesday, December 8

MRSM Entrance Examination :)

2.00 am
Dah off myspace semua, get ready nak tidur

2.30 am
Dah guling-guling, tak boleh tidur jugak. Then ade pulak orang miscall. Haduhh baru nak lena -.-

3.30 am
Aku tahu exam tu today, aku tak boleh tidur wehh! Ya Allah, tidurkan lah aku supaya aku dapat menjawab soalan itu dengan baik esok. AMIN.

4.30 am
Aku dah tak boleh tidur, msg lah kejap dengan orang yang miscall tadi. Then dia habis credit pulak. Aku pun try menidurkan diri aku ni.

5.30 am
Alarm fone aku berbunyi, once fone aku vibrate, aku terus off. Aku tak tidur pun weh -.- dalam otak aku dah fikir dah, macam mane lah aku jawb exam nanti? Mesti gelabah gila kalau tak dapat jawab because mengantuk :(

6.00 am
Ayah aku naik bilik aku, aku dah macam nak tidur dah. Ayah aku gerak aku pulak. Haduuhhh baru nak tidur -.-

6.30 am
Aku dah tidur ayam sikit, nasib baik tidur. Okay, bangun and bersiap semua lah.

7.15 am
Aku sarapan roti n telur + milk coffee. Dah rush gila, tu je aku sempat siapkan -.-

7.30 am
Naik kereta, gerak :)

8.00 am
Sampai kat entrance Kolej Mara Banting. Nampak signboard dia, IB world school. Its motivate me a bit to do the best in this test, even tak tidur malam :)

8. 05 am
Perut aku lapar pulak, pegi cari makanan

8.15 am
Pergi kat makmal computer 2, ada nama aku. Then aku pegi relaxkan fikiran lah. Aku tengok semua students KMB study hard for their exam on that day. Haaa lagi aku semangat nak buat elok-elok. Plus mama aku bagi aki nasihat n semangat lagi. And jelouskan aku because akak aku pernah masuk KMB n jadi top 5 of the school. Haaa yelah mama, even maria tak sehebat akak, maria will do my very best :)

8.30 am
Masuk makmal tu lah. And key-in maklumat diri  and briefing sikit.

8.35 am
Mathematics paper started. 40 questions, 75 minutes. Aku agak mengantuk, tapi aku buat jugak. 3 soalan aku tembak jawapan yang paling logic lah. One of it soalan yang kena buat formula trigonometry, kene figure out angles and length of the sides of the triangle. Aku dah mengantuk tu, tak boleh fikir formula apa dah -.- then ade break 15 min :)

9. 50 am
Science paper started. 50 questions, 60 minutes. Haaa agak senang, mostly topic form 3. Tapi ada lah jugak aku menembak, because calculation aku macam tak betul. Hahaha :P

10.50 am
Personality paper started. Diawalkan 15 minutes, skip rehat kitorang, ngehhh -.- 100 questions, 60 minutes. Tanya soalan yang kebanyakannya about in which course kita lebih mahir and something yang nak test personality kita lah. Haaa okay lah. Lagi 5 min nak habis tu aku pelik semacam kenapa kat box bawah tu tulis 101 soalan telah dijawab. Suppose 100 soalan je. Aku gelabah lah, tapi pengawas tu kate tak pe. Relieved sikit :)

11.50 am
Semua dah jawab, then dia bagi slip kehadiran. Dah dapat slip aku, aku terus keluar lah. Msg ayah aku suruh amek cepat sikit. Tengah menunggu tu aku pusing-pusing lah KMB tu. Kat semua tempat at least mesti ada satu bahan yang boleh dibaca. No wonder lah jadi world school. Then ada replika senapang perang yang student buat. Nampak real dari jauh ouhh. Mesti hebat gila student tu :D Then aku cari nama syazwan kat list makmal tu. Tak nampak pun, dia kata dia amek kat sini. Aku ignore je lah. Hahaha :P Aku jalan-jalan lagi, then ayah aku panggil.

Aku naik kereta je, Nampak pamplet Taman Wetland. Duhh pergi tak ajak aku -.- and ada pisang 2 tandan. Entah mana mak aku beli. Hahaha :P Otw balik rumah tu kene motivate lagi. Haduhhh aku dah lah mngantuk gila, aku dengar tak dengar je lah. Sampai rumah terus aku tidur. Lepas 20jam berjaga, at last aku boleh tidur.

Ni haa muka segar lepas tidur :D



Dah lama tak pakai baju sekolah ouhh, rindu gila :D