Saturday, March 27

27th March 2010, Saturday

I don’t know nak cakap today ni bad day or happy day. Haha sumpah today kelam-kabott and teraborr.



Bangun ja pagi, turun bawah tanya mama, “nak gerak pukul berapa?” mama aku reply, “tunggu ayah kamu lah”. Aku pun naik atas baring-baring kejap, then mandi. Dah mandi semua, pilih baju, hehh semua baju aku pilih semacam tak kena. Lasty aku pakai jeans, shirt, cardigan and shawl.


Aku pun masuk lah kereta. Aku cakap lah, “jangan lupa hantar maria pergi si” then family aku semua tak nak bagi, semalam kata okay ja. Haishhh, aku of course bengangg. Yaa lah, mostly member aku ada kat si, dah lah DIA pun ada. Ehh even baru 4 hari aku pindah, sekolah ini bagi aku amat-boring-sekali. And of course aku rindu kawankawan dan syahdusyahdu yang amat-best-sekali. Sepanjang perjalanan dari rumah aku kat equine park TO smk seksyen 4 bandar kinrara nak hantar adik aku pergi memanah but memanah tade TO tesen LRT bukit jalil nak hantar ayah aku TO serdang TO rumah mak cik aku aku kena brainwash habis-habisan lah. Haha but serious cakap, bleach yang family aku guna tak cukup kuat nak lunturkan kedegilan dan kekeringan hati aku ni.


Then masuk lah rumah mak cik aku, aku dengan muka macam tenuk nya masuk bilik bawah, tak perasan pulak ada makhluk tidur kat situ, aku pun terhimpap dial ah. Haha kesian kau Sally. Dah cool down sikit aku tolong lah mama aku masak breakfast. Buat teh and mee goreng ja. Mama aku kata mee tu pedas gilaa, but aku rasa pedas biasa ja. Sambil makan tu, mak cik aku sampai rumah right after attending the PTA meeting. Nasib baik kena brainwash sikit ja pasal dalam kereta tadi. Then mak cik aku ajak pergi KL, nak send cousins aku to pusat tusyen kasturi. Haha naik lrt, adik aku buat lawak gila ja.

Sampai KL, I thought diorang nak bawak pergi klcc ka, pwtc ka, but diorang bawak aku pegi Chinatown or Petaling Street, then pegi Pasar Seni. Agak okay lah, aku bolehh mencuci mata melihat kesenian yang wujud di negara kita Malaysia yang tercinta ini. Yeah, I never thought our batik that have been designed to a fashionable clothes boleh terjual dengan begitu laris. But laris because our tourist buy it, aku boleh kira guna jari lah rakyat Malaysia yang stop by nak beli batik kat situ. Fikri ada call aku, but kamil yang cakap. Then fikri cakap bye ja, then tutup. Sakali gilaaa. Hahaha budakbudak form 3 kan. Then aku beli dua kalung rantai ni, actually both belongs to me, but aku bagi akak aku satu. Haha aku sayang Sonia Sabreina HAHAHAHA.


Jalan-jalan lagi, dah lapaw pegi burger king. On the way, my aunt cerita banyak benda kat aku. Most of it makes me learned a lot about so many things. Ehee thanks a lot tau tau. Then time kat burger king, we discuss about my new school. Dah aku kata boring, and diorang kata boarding school intake belum habis lagi. So apa lagi, aku dengan semangatnya nak tukar sekolah lagi lah. Haha pray for me tau tau bloggers.


Dah habis makan, jalan-jalan lagi. Duduk depan maybank tu kejap. Tengah cakap-cakap, ada pulak beggar kurang hajor kacau. Siott betoi, bukan ISLAM nak bagi salam pulak. Then nak marah-marah. Bodoh gila. Pergi popular kejap, check if ada buku-buku yang berguna dan menarik perhatian aku. Aku ada jumpa satu magazine ni, oxygen kutt nama dia. Aku tak tahu nak describe it as fashion magazine or apa. But models dalam tu bergaya lebih kepada artistic. Cantik gila gambar-gambar tuh. Aku apa lagi, dah berangan nak manangkap gambar cantik sebegitulah. Mesti best if itu jadi hasil kerja aku. Haha excited terlebih pulak aku.


Then tunggu cousins aku keluar tusyen, aku discuss dgn mak cik aku lagi. Haaa dah keluar pun diorang, dah excited gila mana tahu dapat jumpa si fikri ‘adikku’ HAHAHAHA, but tak dapat. Tapo lah, bukan penting sangat. Then time jalanjalan tu aku snap pictures. Sampaui lah kat stesyen LRT, aku teringat pasal cotton candy kat mynews.com yang aku nampak time datang tadi. Sally belanja, YAY. Hahah gila babun rindu lah kat candy tu. Naik LRT, bergurau dengan stranger. Haha comel gila budak tu, aku pulak berebut kereta dengan dia. Sampai lah kat stesyen SungaI Besi. Haa bukan nak menggatal, aku dapat mencuci mata tengok ada sorang lelaki ni muka macam someone kat myspace aku.


Time nak masuk kereta pun boleh kitorang snapping lagi. Haaa okay sampai rumah, lunch lagi. Then discuss sikit, snap lagi, balik.



Sampai rumah sendiri, aku buat apa yang patut.


Lepas sahaja earth hour, kitorang buat concert linkin’ FURK. Sakai gila aku jadi singer and bass guitar, adik aku jadi drummer. Haa instrument angin ka kitorang pakai. Aku menyanyi depan kipas. Rock gilaa wohh rambut aku terbang-tebang. Siap aku snap gambar lagi. Hahahahaha.



And BARU SAHAJA TADI, aku and adik aku and adik aku menari depan cermin. Ini senarai lagunya, Abracadabra by Brown Eyed Girls, Bingeul Bingeul by U-Kiss, Bo Peep Bo Peep by T-ARA, Heartbeat by 2PM. Haha if aku ada download lagu OH!, Run Devil Run, Lupin, Breaking Heart and Mogo Mogo memang gila lah kitorang menari tadi. Haha trio terhebat, Maria Sonia Mael WOHAHAHA


It was a happy bitter sweet sour Saturday, thank god for giving me this experience. Eventhough I cant be happy with my friends today, you have make me happy being with my family 