Friday, April 30

30th April 2010

Emmm things getting better to me at my new school. Yeah right now I’m doing my Sivik’s project. I’m tensioned, that’s why I take this little time to blog and crap.

Hella of course I’m missing my Serdang. Ecehhh, hamek kau my Serdang. Yesterday I called Amal to waste my coin money after I knew the dance practice has been cancelled, she says she was selling at PKNS Bangi for SMKSI’s Permata Club. No wonder lah kat Giant ada ramai orang jual-jual n bukak gerai, minggu menjual rupanya.

Kelmarin sebelum koko pula aku melepaskan rindu kepada kawan-kawan ku selama 6 minit pada pukul 3.52 PM. Hazirah jerit macam orang gila. Muahahaha. I heard that 4SC1 and 4SC2 will be placed in 4SC together and for the accounting class will be extended to 4IK3. 4IK1, 4IK2, 4IK3. Wahh 4IK3 first batch this year ehh. Hahaha meriah gila aku dengar. Yeah, seriously aku amat jelous sekali kerana tidak dapat merasai kemeriahan tersebut. *poyoo gila ayat hahaha

Aku banyak dengar cerita si Waney Kuda kena kacau. Aku minta maaf kerana tak dapat membantu untuk sama-sama gelakkan kau KUDA. Hahahaha I really miss your laugh Waney, nanti aku jumpa kau, aku rakam  kau gelak. When I’m sad, aku dengar jaa mesti aku terus happy HAHA.
Wahai Atikah Yasmin, aku tak tahu camne aku boleh berjangkit dengan sawan Physics kau. But thank god, no more sawan babi. Haha *several people sajaa faham. Haha :D


Sunday, April 18

MALUU

today my mama n ayah pergi kenduri kat Kuantan.
sonia pergi tusyen, balik malam.
so kat rumah tinggal along, angah, aku, n mael.
aku sorang perempuan, so aku wajib jadi part-time maid.
mama aku dah pesan suruh masak spicy friend kentuckey chicken and sambal ikan. okay, order accepted.


dah habis melayan cerita "becoming a bilionaire", aku start memasak lah.
that time pukul 11.15. masak punya masak, siap lah. about pukul 1 camtu.
the menu is ayam, ikan, and sayur ciptaan maria o'sawan.
aku dah siap hidang-hidang, ambil pinggan and cawan, and otw nak buat ribena. aku tengok meja tu, like something missing.


fikir punya fikir, aku TAK MASAK NASI LAGI. Aku jerit "ya allah maria tak masak nasik lagi, bodoh gilaaa" nasib baik tak panggil semua orang makan lagi, kalau tak, memang bertambah lah kedott kat muka ni. hahaha aku dengan kabott nya masak lah nasi. then buat ribena. okay semua dah siap, ajak semua makan, that time pukul 1.30.


aku rasa lah sikit sayur ciptaan aku tu, ada masin sikit. siott ja, time masak tadi rasa okay jaa masam manis dia. lantak lah, aku naik atas online.


hahaha kalau mama ada, mesti dia bahan gila lah. hahahaha first time kot jadi camni. entah apa aku excited sangat nak masak sampai lupa nak masak nasi. hahahahahaha

Saturday, April 17

FRIEND

Its 1.05am, 17th April 2010, yeah its Saturday. I’m eating chips and drinking my-own-made Neslo and duduk seperti tentera perempuan pertama *pandai-pandailah korang bayangkan HAHAHA

Aku baru melihat gambar-gambarku bersama kawan-kawanku yang ditangkap pada awal tahun 2010 sehingga 23 Mac 2010.

Aku gelak dan senyum tak henti wehh, hahahaha thanks to pelawak utama kita Nur Hazirah Binti Mohd Rasip, Nurul Amalina Shahar, dan Nur Fatin Afiqah Binti Azmiruddin. Anis, Anis S, Sera, Nina, Baki, Nana, Yana, Had, Mai, Waneyy, n Alynn pelawak jugak, tapi tak cukup utama. Haha tak lupa juga kepada Qayyum, Amey, Aries, Ayap, Nash, Eg, Qayyum Z, Ajei, Ipin, Aizat, Nik, Syahirah dan lain-lain. 

Emm seriously saying, aku miss gilaa time kita hangout sama-sama and snapping-snapping and gelak-gelak and basket-basket. Erghhh aku dengan korang bukan jauh mana pun, but aku susah sangat nak mintak permission pergi Serdang from my fam. But tape-tape, gambar-gambar serta video-video korang cukup untuk mengubati kerinduan aku.

Meh aku nyanyikan lagu untuk korang,
“You lift my feet off the ground,
You spin me around,
You make me crazier, crazier
Feels like I’m falling and
I’m lost in your eyes,
You make me crazier, crazier, crazier…”

Emmmmmm memang korang buat aku gila, terlalu happy gila sampai aku lupa bila last time aku rasa sedih since tahun ni. Haha teringat Syaz cakap, “sekolah kat sini best jugak, especially this year”. Yeahh memang, best when kita dengan geng kita lahh. Umm dah hancur dah my sweet 16. Tape-tape, I’ll work out so that nanti jadi best. Lets follow the flow Super Maria!

Haha emmmm lets talk about my new school SMK Seksyen 4 Bandar Kinrara. *banyak pulak EMMMM aku. Haha.

First, aku tak pernah jadi super pendiam for first two weeks I transferred to this school. Haha nasib baik ke-super-pendiam-an itu semakin lemah dan kecoh aku men-super balik. Thanks to Luqman Hakim kawan lama sekolah rendah aku time darjah satu yang jadi ketua darjah 1 Cerdik yang time tu pakai seluar pendek sampai aku ingat dia tu budak cina botak comel loteee and thanks to his future wifeee Nurhanis yang turut menambahkan kegilaan kelas Agama. Aku takkan pernah tak gelak dalam kelas Agama if korang ada lah. Hahahahaha

Haaa so far yang paling tak boleh belahnya time latihan menari event Colours Of One Malaysia tu lah. Luqman gatal siott, kesian wifee dia jadi mangsa. Apa lagi, aku and Hanis jadi wolf, Luqman jadi sheep then maen kejar-kejar. Hahaha lawak gila kami semua menari tarian orang asli, namanya tarian Sewang. Baiklah, kami semua part-timer anak sakai. Menurut kamus dewan, anak sakai = anak orang asli. *so sakai means asli lah ehh? SAKAI gilaaa. Hahahaha . Emmm ada jumpa seorang lelaki ini namanya Danish kot, muka macam familiar. Tanya-tanya-tanya, patut lah macam pernah nampak, duduk kat desaminium n kawan Yasmin Yusoff rupanyaa.

Hari rabu last week ada perjumpaan BSMM, oh my god sumpah lawak gila senior form 5 time nak rawat-rawat and balut-balut and angkat-angkat tuhh. Mun Keat, im sorry. Hahahahaha. And thanks to Daniel, he makes me feel comfortable being in that bsmm meeting. Yalah dah aku biasa mengarah orang kat SI time perjumpaan, kat sini pulak jadi pelatih yang tahu gelak sajaa. Hahaha anyway its soo happy lah.

Hari rabu this week pulak ada perjumpaan kelab persatuan and permainan. Haa time English club senior bagi soalan tak nak maen gilaaa merepek dia. Hahaha but yang lawak gila time main bola tampar lah. Pelawak utama, Nurhanis. Hahahahaha next 2 weeks make sure kau datang koko entertain kitorang dengan cara kau maen bola tampar eaaa? Hahahaha

And yang paling penting sekali, lelaki cina di sini memang telah mencuci mata aku serbersih-bersihnya. Hahaha gatai gila aku enn. Kat sini pun aku dah ada ramai friends Chinese and Indians.

In conclusion, sekolah ini mampu menghappykan aku even aku dah tak boleh main basketball or jogging or lepak hari-hari, and even I have parted from my beloved gang. But, aku takkan lupakan geng aku lah, semestinyaa  sayangs.
And the other good news is ke-maria-o’sawan-an aku semakin hidup semula. Hahahaha siapa yang faham sajaa tahu apa maksud aku. *aku takkan lupa kau lah BAKI and NANA and FATIN and ANIS, semestinyaaa

Emmm eventhough aku happy kat sini, deep in my heart aku miss gilaa life aku yang Super Gedik kat Serdang *kata Nina. Tape-tape, ada sajaa free time aku datang SMK Seri Indah melawat dan menggila dengan mereka-mereka.
Most importantly, thank to God. At first I am feeling unfair being transferred to new school without the going-feeling. But things get better. It would be better if you make it to be better peeps! Heeeeeeeee~

**Good Luck to all the couple-to-be at SMK Seri Indah, HWAITING! Hahahahah semoga berbahagiaaa~

*Lets listen to this, Mutnya Buena – Real Girl. Its describing my feelings right now.

Time : 2.05am