Sunday, April 18

MALUU

today my mama n ayah pergi kenduri kat Kuantan.
sonia pergi tusyen, balik malam.
so kat rumah tinggal along, angah, aku, n mael.
aku sorang perempuan, so aku wajib jadi part-time maid.
mama aku dah pesan suruh masak spicy friend kentuckey chicken and sambal ikan. okay, order accepted.


dah habis melayan cerita "becoming a bilionaire", aku start memasak lah.
that time pukul 11.15. masak punya masak, siap lah. about pukul 1 camtu.
the menu is ayam, ikan, and sayur ciptaan maria o'sawan.
aku dah siap hidang-hidang, ambil pinggan and cawan, and otw nak buat ribena. aku tengok meja tu, like something missing.


fikir punya fikir, aku TAK MASAK NASI LAGI. Aku jerit "ya allah maria tak masak nasik lagi, bodoh gilaaa" nasib baik tak panggil semua orang makan lagi, kalau tak, memang bertambah lah kedott kat muka ni. hahaha aku dengan kabott nya masak lah nasi. then buat ribena. okay semua dah siap, ajak semua makan, that time pukul 1.30.


aku rasa lah sikit sayur ciptaan aku tu, ada masin sikit. siott ja, time masak tadi rasa okay jaa masam manis dia. lantak lah, aku naik atas online.


hahaha kalau mama ada, mesti dia bahan gila lah. hahahaha first time kot jadi camni. entah apa aku excited sangat nak masak sampai lupa nak masak nasi. hahahahahaha