Saturday, June 12

FIFA World Cup 2010

Yeahhh aku berminat sangat nak blog pasal FIFA :)

This morning after I reload my top-up for my broadband, I saw Jen Yew’s status, it’s about world cup of course. I write there, “Brasil lah yang menang nanti . hahahahha ;D” then these budak-budak *ikhwan and azim* dan orang besar-besar *haziq and jen yew* gaduh lah. Tak nak main gilaa kitorang cakap. Next aku dengan asyiknya berperang, teringat ada kerja nak buat. Lalu aku tulis di status aku "OFF , pecah otak aku debate pasal bola korang . FIFA GO ! BRASIL GO ! :))" . okay perang lagi. haha.

Then aku log out lah. Lalu membuat keja seharian sebagai part-time maid di rumah ini sempena cuti pertengahan tahun. It’s fun but it’s quite annoying. Then at 5PM I watched my favourite Music Bank K-Chart. They all wear red, which is supporting their country’s team, Republic Of Korea. Oh my god meriah gilaa World Cup tahun ni. Music bank and the World Cup concert aired at the same time, aku and akak aku apa lagi, gaduh lah dengan abang aku. Siap buat deal if aku masakkan telur goreng yang abang aku kepingin sangat tu, bukak music bank and so on lah. Dah habis music bank, aku main lah badminton dgn adik aku. 1 hour kot. Apalagi, abang aku tengok lah concert World Cup tu. Aku bahan dia “dia tu nyanyi bahasa Africa , bangah faham kaa ? hahahaha” *selama ni dia dok bahan aku minat Korean songs but tak faham meaning*main badminton dgn adik aku dar best gilaa today, entah dari mana semangat datang, punya hebat aku main *kata adik aku* hahahaha actually im thinking of someone, tu yang buat hebat tu kott? *wink wink*

Malam pukul 9 lebih aku tengah lepak dalam bilik, dengar bunyi tv kuat gilaa suara orang sorak-sorak. Terus aku teringat today first match. Turun lah bawah, tengok match tu. Then my parents nak gerak balik kampong, salamsalam kisskiss hughug lah *ecehh ;D* Today’s match was Republic South Africa versus Mexico. Aku tak tahu entah apesal sokong South Africa *asalnya nak sokong Brasil xD* At first Africa macam lepuu jaa defence asyik kena rempuhh. Aku siap bet dengan Jen Yew. Hahaha bet top-up jaa, not too much right? Then Africa goal, aku separuh jerit koit. Hahaha first time ever aku jerit untuk goal *bangga bangga* then Mexico dapat catch-up, aku bengang. Biasalah tu opponent menang kita marah. Aku semangat gilaa nak tengok sampai habis, but fell asleep at 85th minutes of match. Tak nak macam siutt pulak lagi 5 min nak habis time tu lah nak lentoknyaa. Tu tak tambah masa kecederaan and so on. Huaaaaa -.,-

Itu lah pengalaman aku menonton World Cup buat pertama kalinya seumur hidup aku. Aku sudah mula meminati bola sepak, it’s a great turning point right? *tetiba teringat bola baling yang dah lama gilaa aku tak main pulak ;D*

Go FIFA, Go Brasil, YEAHH ! 


*Enjoy ;D*