Monday, June 28

Gunung Ledang 25th - 27th June 2010

1st day ;
Joyah-joyah gossip dalam bas from 12pm to 6pm. Then bersihkan diri solat semua. Malam tu menyirap siutt. Ada satu brain challenge bagi aku, nak create kumpulan lah enn. Diperli-perli kerana kami orang bandar. Aku rasa macam bodoh gilaa. 18 trials, baru dapat bahagi kumpulan. It takes 2 hour i think . 
Next, pegi dinner. Then create nama kumpulan and cheers, benda common enn. At first, nama yang dicadangkan adalah: Alpha Q, GLS, Gunung MakCik Kau. Punya lah kitorang merepek , at last nama The Blood Sucker yang dipilih . Our cheer sounds like this; 
"Blood Blood Blood, Ssssssuccker, BANYAK NYAMUK~"
Malam tu, all the groups lawan cheers. Group aku, Kumpulan 4, dapat masuk final both kategori Group and Couple. Because kesilapan kecik punya cenenot , both dapat 2nd place jaa. Dah habis kita tidurr. Haha


2nd day ;
Pagi-pagi semua dah kena leter, yelahh salah sapaa yang terhegeh-hegeh datang padang lambat 30 min? Kena buat starjump, senaman tak macam rupa punn. Then breakfast. Pack barang nak daki gunung. Dah kumpul semua, macam bodoh ada team members aku lari-lari. Menyirap akuu. Naik gunung, stay belakang nak tolong Eleena. Dia tak makan pagi, memang lah lemah. Haha dalam hutan tuu aku jejak kasih jap. Jangan tanya, aku tak nak bagitau pun. Haha the best part is  dah lembab sangat group depan, aku potong semua lovebirds yang date gedik-gedik tuu. Ada curam, aku SLIDE! Puas gilaa hati. Jalan laju sangat, belakang aku tade orang, thank god ada cina handsome sorang depan aku . Dia bawak lah aku sampai apa Gajah entah nama dia. 
Then MASAK! Yaww semua resepi aku. And the result is, BOLEH TAHAN LAA. Haha boleh tahan lah than tade langsung. Dah lah garam bagi ciput gula tade langsung. Cekodok yang aku buat sedap, tapi tak sempat goreng semua, at the end lalat hisap semua mixture tu, macam sial. Nasi buluh kami sedap, nasi periuk kami keras, scramble egg kami masin sikit, Sardin rasa muak because tambah telur. HAHA
Turun gunung, aku 2nd lead girl. Haha apa lagi sliding lah aku sampai tergolek-terpeluk semua ah. Shazwani kata aku mengong jatuh tak mengerang sakit tapi gelak jaa. Aku teringat kitorang almost sesat sebab si penunjuk arah Hanis ni, nasib baik aku selamatkan. Mulut Hanis bising tuu lawak gila vavi dohh dengar.
Sampai bawah tag barang, botol air aku hilang doo. Tade kena denda Rm10, aku pegi curi botol orang *jahat ennn. Haha okay doned, turun bawah balik khemah .
BILIK MANDI TADE AIR, WHAT THE HECK? Hahhh lalu aku mendaki semula ke bilik air atas. Kaki dah nak tercabut, time naik tu rasa macam mendaki lagi sekali. Aku mandi lama-lama, kesian gilaaa lah diorang, Then aku tertinggal getah rambut tersayang aku, padan muka lah. Then tunggu Hanis and Eleena kat luar. BANYAK NYAMOOKK kott. Hahh besar kecik tak yah cerita lah.
Dah tuu, snapping kat khemah . Haha sila lihat Facebook jika ingin tengok.
Nak dinner, SILA PANTUN! Haha pantun gila jaa, aku dah lupa amenda kitorang pantunkan. Then malam kebudayaan. Its a bit HAMBAR, but thanks to Kumpulan 1, aku takkan lupa persembahan korang. 5 star thumbs up babe , lawak gilaaa!
Then jejal kasih japp. Shit mann perut aku banyak angin mencirit jaa malam tuu. At the end, aku couple dgn Hanis for sesi jejak kasih. Dia bagi nasihat, aku mengadu jaa. Hahaha aku nasihat dia jangan maen dalam class tu jea kott. Haha then nyanyi lagu "masihkah kau ingat". Fasi suruh 3 kali nyanyi dgn gaya orang cacat, gaya meluat, gaya sedih. Menyampah aku tengok Hanis punya gaya meluat, tergelak aku tengok gaya cacat dia, gaya sedih jadi woo, dia nangis  then gelak, tak habis feel aku. Gaya aku? Mula sampai habis aku gelak, fasi siap marah. Hahah Hanis kau memang pelawak sejatii. Dah tu tidur, aku lena gilaa doh malam tu.


3rd day ;
bangun pagi, tak mandi dohh. Then jadi penyamun kampung pisang. Pakai tuala macam penyamun nak pergi atas gunung mandi sungai jaa. On the way tuu, kitorang jerit rukun negara, misi and visi sekolah, SAKAI GILAA. Sampai atas, snap jap. Then perempuan turun bawah balik. Lelaki tempat best gilaa tepi air terjun air sejuk laju, kitorang kat bawah air dah keruh, lembab, tak sejuk. hahh redha sajalah, kitorang main tolak-tolak. Aku naik atas Shazwani macam Queen woo, semua tak leh tumbangkan kitorang. Shaz kuat gilaa koit. Then kacau Eleena-si-tak-stabil, haha lawak gilaa dia terjerit-jerit.
Then gotong royong bersihkan campsite. before that fasi suruh habiskan pear. Aku makan 2 in 10 seconds, diorang kata aku gelojoh? hahaha lapar koitt :)
Dah bersihkan campsite, sambung mandi. Snap lagii. Then lunch. Fasi cakap pasal lembu lah, nasi lah, apalagintah, tapi lawak doeee. hahaha xDD
Then kumpul semua, majlis penutup.
Naik bas, byebye semua, sedih-sedih jap. Fasi tu best gila kott. Then bas tayang cerita PAPADOM. Aku tengok sikit, then lentok. Bangun dah sampai RnR. Shopping lah, jambu Ice-Kimo hentam semua. then aku nak carik Tomblerone tak jumpa, at least dapat Mars jaaa, okay lah tuu.
Sambung gossip sampai rumah mandi terus tidur tak unpack barang.


Keesokannya ponteng, WALAAA. Unpack barang. aku dapat buluh fasi bagii, bau busuk barabai. but thats the memoriess, i do cherish it :)