Saturday, July 31

Menolong myadiksayang ♥

* boring pulak blog aku banyak tulisan jeaa . Gambar hanya untuk menghias :)

Haha i think he were way too excited getting his new archery set . From the wooden to the metal . Its super cool babe . Right now behind me , my bro is mirroring himself , looking at his newly made muscle due to archery . What the ? Heyy i want it too , i need a bit muscle at my pelvis and at my arm like Angelina Jolie's . What a dream lah Maria , kau tu jogging pun malas kann . Hahaha . Okay back to the story , he was set-up-ing his new bow . The string makes the problem most , i think . He wanted me to help him doing it . Dia tarik tali , aku tolak bow ke-bawah so that tali tu boleh menegang and be in its place . Dia suruh aku tolak guna tangan jea . Akibat tangan aku yang lemah sangat , 10 kali try tak dapat-dapat and i end up laughing like hell because of the sound i made pushing my right hand downwards, macam bunyi orang lawan tarik tali kott . Apa lagi , aku guna kaki lah pulak nak tekan , JADI pulak ! * its hard to explain lah , but im trying my best . Then he teach me how to use the bow correctly . Sumpah aku memanah kelakar gila , mesti menyimpang lah arrow tuu . Hihi best lah today , aku gelak jeaa memanjang . Hahaha ;D

Online-ing using my sister's notebook

Haa its hard lah , with this smally-mally keypad . Sampai banyak kali salah eja , nak tekan button 'backspace' tertekan button ' = ' . But tak tension sangat because dapat dengar lagu Super Junior and Infinite . Oh my god aku dah suka gila kat group Infiniteeee :D

Ketandusan

Aku dah tade gambar baharu untuk dijadikan default picture in Facebook . Dalam fone dah belambak , thanks to Hanis and Eleena yang menjadi photographer . Tapi card reader rosak macam siutt jeaa . Nak pegi beli baru satu problem pulak . Doakan lah esok aku rajin keluar mencari card reader and tak terlebih rambang mata nak membeli baju jikalau aku nampak signboard SALE 70% 50% tu . Okay selamat malam , mimpi indah .

* i heard my friends pegi jambori SLAD 4 hari , baru balik hari ni . What the heck sumpah jelous gilaa . If aku tak pindah mesti aku one of them
-______________________________________-

Why ?

Whats wrong with Blogger?
I upload photos, then size is smaller than i expected! CRAP.
At the end, only one picture i kept it there at the right.
Blogger, please be the place where i can do anything!!!

Friday, July 30

Apakah ?

Okay, im not in mood to type my blog in English =.,=
Tatau kenapa lately aku sangat tidak ada mood. Kesian tadi kat Hanis marah kat bf dia punya pasal dia pun kena marah dengan aku selama 5 minit? Haha whatever, as long kami dah baik.
Today semua cancel nak pegi Hi-Tea next week, pity to Luqman because dia kena pegi dengan Helmy jeaa. Hahaha maaf lah, i thought you were serious about you're not going, then after we cancelled the whole thing kau pergi pulak. Haha maaf maaf maaf.
Actually, im thinking what i've done since i transferred school. Seems like i'm not longer the Silent Maria as the first month i moved there. Things going on, getting better and so on. The best thing is i meet those crazy cute form 2 students, sumpah korang lawak. Haha dah rasa macam bukan Mikhael tu sorang adik aku. And i almost get my life back as i get to know Hanis, Eleena, Atiqah, Arina, Zulaika, Shazwani, Aimi and so on. Yeah even aku tak bergelak besar hari-hari like i was in SISS but for me having them with me is enough already. Thank god, you approved my prays to you.
........ alamak aku dah hilang apa bagai idea dah. Okay until then byebye.

Thursday, July 29

PMS, Panas Baran, Suka Marah

What the heck, everybody have those kind of feelings. Why do you want to be the one who overdo it? Believe me, everybody HATES when you do that except YOURSELF!

Wednesday, July 28

Writing what my heart say ;

okay, i admit that my life is much easier than the way i lived in SISS. But seriously im missing every single thing about SISS, I just check out Fatin's blog. Sorry, i just miss Baki's craziness badly. One of the reason i dont mention your name just because you're with me that time. And since you moved back to SISS, you called everyday. Im soo touched for it. I wish i can transfer back to SISS, but you know that i wont look back after i approach something. I read my friends blog, saying that they are busy with soo many activites. But how bout me? habis sekolah pukul satu, tunggu bas sampai pukul 2 siap menari bergurau menggila then balik rumah membuta sampai pukul 4 then main badminton sampai Maghrib then study. What a simple life of mine right? Okay, what i want to say is that i will not be frequently online and i wont use my phone for the 5 weekdays. I will use it in case of emergency like Fatin's case lah. Haha okay ayat aku batak se-ke-ma. I miss SISS hella a lott, i miss kawat bawah panas dalam tension, i miss lawak cheers and so on. I pray to god that this 5 years-old-S4BK will become like SISS in they co-curricular activities, AMIN.

Publisiti Murahan

Memang kau perlu memberitahu satu dunia bahawa kau sedang bergaduh siap mention nama ? =.,="
Yang tak boleh blahnyaa , siap bagi tahu geng . Ewww then if you fight alone surely you will lose right ? Ehh if aku enn malu lah nak bagitahu kat orang that aku tengah gaduh or what ever it is . Dont you feel like the others will say that you're such a bad person yang tahu gaduh jea ? Come on lah , be mature sikit .
* i write this after reading someone's blog .
To the stalkers , dont disturb me , get out from my life . Stop miss-call me everyday , im sick of it .
To penjual number , boleh stop tak kegiatan kau ni ? Nak jual number aku jugak =.,=

Friday, July 16

opENDay .

seperti tajuk diatas , open day mid-year di sekolah merupakan pengakhiran honeymoon aku ?
* bila pulak aku berhoneymoon ?
ini result nyaa
BM - 77
BI - 53
AG - 70
SEJ - 66
MOD MATH - 81
ADD MATH - 34
BIO - 34
PHY - 42
CHEM - 50
1A2A-1B+2C1E2G
comment : AMAT TERUK SEKALI . AKU TAK BANGGA PUNNN =.,=
pointer aku 2.02 , tak lepas 3 punn .
my godd , what had happened to me ?
balik rumah , apa lagi , BRAINWASH habis-habis .
* aku dah insaf , tapi still malas . bagus lah tu , memang straight 9A+ kau tu harapan lah Mariaa .

Saturday, July 10

Bahagia .


Aku jumpa frozen milo dalam mug milo ni . Oleh kerana terlalu rindu makan milo beku , aku ambil sajalah . Lantak lah sapa punya . Cek mintak maaf dulu naa . Btw ini muka marah contact lens rosak , jadi kena pakai spect . Ayah nak lens baru , petang ni lepas ambil Sonia kat tuisyen beli tauu . Sayang ayah <3

Okay about tajuk diatas , 
I dreamed about you again Qayyum . Bulan ni sajaa dah berapa kali ehh ? Okay the dream is , you came to my house to introduce yourself to my family . My family greet you warmly . Then we go up to my room with my cousins and sister . We chat and play and laugh like hell , you put your arms around me . I felt so warm to be next to you , until i fell asleep . Lepas tuu aku bangun , aku bangun terus ke dunia nyata . Whats the ending of my dream ? Nak tahu dooo . Hahaha tape-tape , next time never die .

Esok aku pergi Cheer Competition dekat Stadium Putra Bukit Jalil . Weheeeee akhirnya ! :)

Wednesday, July 7

PENAT LAH , BOLEH BAGI VACATION 1 TAHUN ?

sick of saying " i dont know how to do it , help me ? "
dah bulan 7 , another 1 year 4 months masa aku to improve myself ,
nama jaaa 4S1 , but 2 failed . and English C . WHAT THE ?
SEMPAT KEAAA ? I AM HELLA SCARED TO SIJIL PELAJARAN MALAYSIA .


Next week ada State March Competition , yeah no fully ready lah .


Tadi belajar Physics ada 10+ jaa student dalam class , 
teringat kat 4SC1 kat SISS .


* aku telalu banyak menggunakan huruf besar , KAN ?

Saturday, July 3

Kerinduan .

Semalam gerak Serdang , sila lihat blog Nur Fatin Afiqah , aku tak boleh nak ulas dah because tak tahan gelak . haha . 


Remember when Sera ask , "Maria kau tak nak pindah balik SISS kee, tak rinduu ?"
And i answered , "Tak"

Siapa nak baca , baca lah tak larang punn . Actually , aku dah set dalam kepala hotak aku tak nak fikir pasal korang so that aku tak sedih . Until semalam , i completely dah boleh terima im not longer a SISSer . But what the heck , aku rasa menyesal pindah . Because of what ? Permata McD Serdang Nasi Ayam Tasik Rumah Amal and Sera , perempuan bernama Amal Sera Zera Anis Azra Anis Surina Salina Nina Nana Liyana Fatin . Deep in my heart says , " you have to accept it babe , YOU HAVE TO , YOU NEED TO , YOU MUST NOT REGRET THIS "

Okay aku dah menangis .


And baru tadi aku check out blog Nana , i found this 



okay aku kembali gelak dan tersengih-sengih .
haha shit mann , aku rindu perut Haziq .


Sera , jangan lupa simpan air oren tu , bagi semua rasa Isnin nanti . haha .


What ever it is , aku kena terima enn . Anyway , thanks to Hanis Eleena Shaz Arina Zulaika Fatin Aimi and so on kerana menceriakan hidup aku di S4BK .


* tadi shopping kat mines , aku macam nampak Mr. A , rupanya bukan . Shit mann , macam nak luluh jantung aku . Perlu kaa kau datang semula dalam hidup aku ?

Thursday, July 1

Gambar Lama


Sorry tak boleh nak berhenti gelak dan tersengih-sengih , maaf maaf HAHAHAHA :D