Tuesday, November 30

Tumblr

Once aku online mmg berpuluh aku reblog hahahaha. For peeps yang tak follow tumblr aku, this is my not soo new story.

Aku turun class next year, 5S2. Thank god aku bersama still bersama dgn Hanis Eleena Arina Atiqah but sadly Zulaika will be in 5S1 -_____________-

Addicted with sugar, i mean cupcakes, chocolate, you name it.

My brain is completely empty. Semalam bukak buku 2 min, automatic tangan tutup buku then pegi tidur. Sampai terlupa pasal Qayyum -.-

Oh well itu sajalah koit. Doakan lah aku akan merajinkan diri belajar balik wehhhh -.-

Saturday, November 20

Lagi LAGI

Haa im out from Blogger, say hi tu Tumblr. Sheisthehappymaria.tumblr.com

Saturday, November 13

Upcoming Sweeeeeet Sixteeen ♥

Huaaaa aku amat amat menghargai apasahaja yang korang buat today, eventhough birhtday aku lambat lagi ♥

Breakfast, McD. Serious aku rindu gila kat McD. And the roasted coffeee, dua kali refill. Wehee thank you.

Wayang, You Again. Recommended by Zulaika Ellyani Zaki, double thumbs up! Thanks to Eleena teman aku, even kita tak tengok Death Place. But its okay, we can watch it on another day. Popcorn kau makan yang manis jee, yang tawar tinggal kat aku hahahahaha.

Lunch, Nando's Chicken. Hahahaha memang favourite aku, ayam-ayam-dan-ayam. Then tetiba 'blackout' enn, people sang birthday song with the cake aww soo sweet! I am really touched, but tak nangis hahaha because i wont cry infront of my friends. And i love the presents, its one of my favourite colours, thank you very muchhh. Even i dont really ate the cake, korang bagi aku makan ayam 3 ketul and it really pays off. Agaknya gastrik aku dah baik kott makan punya banyak macam tu hahahaha.

Starbucks Coffee, Fariz thank you for the beverage! It really makes my mood better.

It was really a sweet sixteen. Kau Hanis sampai sanggup tak tengok wayang nak prepare such things. I dont know how much money that all of you have spent on this. I am sincerely appreciate all the things what you all had done. Seriously i am feeling guilty for being moody at the end of the celebration, since you all make this just for me plus Fariz. But i want you to know that i really love you Hanis, Eleena, Arina, Zulaika, Atiqah! *Luqman kena kurang sikit hahahah. Plus Wafa yang join tadi, also Fariz and his friends. You guys really made my day today! Thank you very munchiessss :)

*Fariz cepat upload gambar nak tengok hahaha :D

Thursday, November 11

Graduasi 2010

Selamat bergraduasi to form 5 students of Seri Indah Seconday School 
"You have brains in your head. You have feet in your shoes. You can steer yourself in any direction you choose. You're on your own. And you know what you know. You are the guy who'll decide where to go."

Restoran Maya Qayyum

Nama tak tahan hahahahahaha 
*99th post weeheee

Okay seperti yang dijanjikan

Mari share results hahaha. Dengan muka tak malunya inilah results aku;

Bahasa Melayu - 83 A
English - 60 B
Agama Islam - 73 A-
Sejarah - 56 C+
Mathematics - 88 A
Additional Mathematics - 37 G
Biology - 45 D
Chemistry - 46 D
Physics - 58 C+

Grades : 2A1A-1B2C+2D1G
Percentange : 61%
PNGK : 2.42
Overall : B
Position : 36/40 of 4S1

Obviously its not a good results, eh tak results TERUK GILA. Yeah i got a feeling that streaming class nanti aku turun class, tatau 5S2 or 5S3 hahaaa apa nak jadi redha jelah. So i've shared mine, what's yours? Hehehehehe *gelak kecewa results teruk =.,=

Tuesday, November 9

Mari berceritaaaaaa

Okay ini cerita pagi, i mean pagi-pagi buta 9 November 2010.

Semalam Isnin aku cuti, jadi malam sebelumnya aku tidur lambat kunun tak sekolah nak online sepuas-puasnya. Akibat daripada itu, aku lemah dan mengantuk pada pagi Isnin, lalu aku menyambung tidur sehingga pukul 3 petang. Haa bangun sajaa Arina call, serious suara aku macam bangang hahaha. Back to the story, malam Isnin aku cuba lah tidur dengan main Rubik's Cube and dengar lagu-laguan. Lalu tertidurlah perempuan bernama Maria Ameina Ahmad ini.

Dalam dunia mimpi, aku sedang membaca akhbar Harian Metro. Terdapat liputan orang kena bunuh kemudian mayatnya dibungkus serupa pocong diletakkan di buaian bayi yang tergatung kat siling tuu. Err dengan darah yang masih tak kering dia pegi bungkus, kat kain kafan tuu ada darah-darah haaa the scariest pocong ever yang aku pernah nampak.

Next aku terus bangun, tak boleh tidur balik. Its 3AM kott, i was to scared to get up from my bed to reach my phone at the study desk. Sebelah aku ada Sony Walkman jadi aku pasang lah lagu clubbing etc so that aku tertidur. Haa at last aku tidur lah, rasanya aku tidur kejap sangat. Grr serious scary, i was soo unfortunate to dream that, until now aku still terbayang how the pocong looks like.

Then pegi sekolah aku dok cakap pasal pocong je, hahhh wth.

I was just sharing, sorry if i malam nanti korang dok teringat sampai tak boleh tidur hahaha.

Tak sabarrr

Tunggu birthday celebration hehehehehe 

Sunday, November 7

Grr.

Seems like sampai bila-bila pun kau takkan sedar. HAHA.